DECO OUT Până la -85% pe Mobila din Exterior > Consultați promovarea

Serge Mouille

Lămpile lui Serge Mouille sunt foarte cunoscute și nu în zadar, creatorul său a fost unul dintre cei mai de succes designeri francezi ai secolului trecut.La 15 ani, s-a înscris la specializarea Metalurgie la Școala de Arte Aplicate din Paris, unde a petrecut următorii patru ani sub tutela sculptorului Gilbert LaCroix.După ce și-a terminat studiile, a început să lucreze ca asistent la LaCroix.

Mai târziu, Serge Mouille s-a alăturat rezistenței franceze și, după război, și-a deschis în cele din urmă un atelier metalurgic de design, în timp ce predă la Școala de Arte Aplicate. În acest timp au fost produse unelte diverse, inclusiv o caroserie, de către designerul francez.

Dar nu a fost până în 1953 când Jacques Adnet l-a angajat pentru a dezvolta modele de iluminat, când ar începe acest aspect al vieții sale, care nu l-a mai lăsat niciodată. El și-a definit lămpile ca o reacție la modelele populare italiene care invadează piața în anii 50 și care a considerat că este prea complicat

Serge Mouille urmărea un design inspirat în natură și erotismul care evocă anumite mișcări dinamice în spațiu, cu idea de a înțelege metalurgia în spațiu. Nu a considerat niciodată producția industrială și fiecare dintre modelele sale că au fost realizate manual.

Serge Mouille, convingere și talent

Cel mai iconic design printre creațiile sale este ecranul în formă de sân și sfârc, cu care a compus mai multe lămpi cu brațe diferite, sconturi de perete, lămpi de masă etc. Sfârcul a fost responsabil de optimizarea reflexiei luminii și de ascunderea cablului din spate.

Serge Mouille a câștigat mai multe premii în timpul celor 50 de ani și a fost la sfârșitul deceniului când a început să primească comisioane importante, ca proiect de iluminat al diferitelor universități, saloane de croazieră, salonul Christian Dior, o ambasadă și Catedrala Bizerte din Tunisia.

Numărul de comenzi pentru Serge Mouille nu încetau să crească începând cu anii 60 când nu a mai putut satisface cererea, pe lângă faptul că suferea de tuberculoză. El a fost în dilema de a alege între industrializarea producției, care până atunci a fost complet manuală, sau trebuia să înceteze ca profesor. În 1964 a încetat să producă lămpi și s-a dedicat predării până în ziua morții sale.

zile
ore
min.
sec.
10 rezultate
Page /
VEDEȚI MAI MULTE PRODUSE