Eero Saarinen

Faimosul scaun Tulip al lui Eero Saarinen a împlinit 50 de ani fiind una dintre cele mai recunoscute modele ale secolului al XX-lea și l-a fîcut în plină formă.Propunerea a fost creată în 1956 de către designerul american Eero Saarinen, de origine finlandeză și o puternică influență europeană.

Scaunul Tulip nu este o simplă piesă de mobilier, se compune dintr-o masă și mai multe scaune. Caracteristica principală pe care o împart este că uită idea de mai multe picioare pentru a trece la conceptul unui singur picior sau piedestal. Astfel, acesta maximizează spațiul de sub masă,scaunele lăsând spațiul liber pentru utilizator. Scaunul Tulip evidențiază capacitatea creatorului său Eero Saarinen amestecând forme, materiale și culori. Singurul picior este fabricat din aluminiu vopsit, cu șezut plastic din ABS și perna atașată pe scaun cu Velcro. Eero Saarinen a avut idea originală de a face scaunul Tulip în întregime din plastic, deoarece piedestalul era prea slab pentru a susține greutatea, din acest motiv a trecut pe rama de aluminiu. Putem găsi modele cu cotiere sau fără,banchete și mese de diferite dimensiuni dar toate au unitatea de stil reflectate în materiale și forme. Tapițeria pernelor poate fi personalizată folosind diferite materiale și forme.

Succesul scaunului Tulip este că, în ciuda faptului că are mai mult de 50 de ani, întreaga linie continuă să apară modernă prin formele sale funcționale, simple și expresive și ca un design clasic.


Scaunul Tulip de Eero Saarinen, urmărirea curbei perfecte

Creatorul său, Eero Saarinen, a fost un arhitect, urbanist și scriitor finlandez. S-a mutat în Statele Unite cu tatăl său, arhitectul Eliel Saarinen, când era un copil. A studiat sculptură la Paris și arhitectură la Universitatea Yale cu Albers, unde a asimilat ultimele tendințe europene. A lucrat împreună cu tatăl său în studioul din Cranbrook, în momentul în care ambii au proiectat la școala Crow Island,din Winnetka, Illinois.

Pentru a da drumul mai târziu formelor libere și creative din beton armat, oferind un caracter unic și complex fiecărei clădiri mai mult în conformitate cu caracterul său.Acesta subliniază centrul General Motors din Michigan, comandat după al doilea război mondial și care include cărămizi desenate în diferite culori și scări fantastice.

Ulterior, el a subliniat îndrăzneala sa constructivă, creând contraste ascuțite de forme între exteriorul și interiorul clădirilor sale, utilizând volume dinamice.Un exemplu este Institutul de Tehnologie din Massachusetts (1955) sau patinoarul de hochei al Universității Yale (1958).

Gateway Arch din St Louis, de caracter monumental și cel mai înalt punct al orașului, sau terminalul TWA la aeroportul Kennedy din New York, au fost unele dintre lucrările sale cele mai importante. Lucrarea sa a fost decisivă în noua orientare către o mai mare creativitate și experimentalism a arhitecturii anilor 50, din care scaunul Tulip este simbolul.

Scaunul lui Eero Saarinen destil futurist a devenit obiectul pilot al navei care transportă protagoniștii seriei Star Trek Datorită expresiei sale de modernitate cu viziunea unei lumi moderne ancorate în anii 50, dar rămâne în vigoare în imaginația colectivă.

zile
ore
min.
sec.
afișați după culori:
43 rezultate
Masa KOLIO 80
Mese de sufragerie
Masa KOLIO 80 559,32 Lei

-60%1.382,00 Lei

vezi produsul
Promoție
înălţime73cm
lăţime80cm
adâncime80cm
Masa KOLIO 90
Mese de sufragerie
Masa KOLIO 90 657,99 Lei

-48%1.269,05 Lei

vezi produsul
Promoție
înălţime73cm
lăţime90cm
adâncime90cm
Masa KOLIO 100
Mese de sufragerie
Masa KOLIO 100 775,59 Lei

-57%1.783,84 Lei

vezi produsul
Promoție
înălţime73cm
lăţime100cm
adâncime100cm
Scaun TULIP OFFICE
Scaune de birou
Scaun TULIP OFFICE 274,00 Lei

-59%673,80 Lei

vezi produsul
Promoție
înălţime80-89cm
lăţime42cm
adâncime48.5cm
Taburet TULIP WHITE GLOSS
Scaune de bar fără spătar
Taburet TULIP WHITE GLOSS 845,09 Lei

-48%1.619,66 Lei

vezi produsul
ultimele unități!
înălţime40.5cm
lăţime40cm
adâncime40cm
Masa Kolio 120
Mese de sufragerie
Masa Kolio 120 2.836,73 Lei

-57%6.524,47 Lei

vezi produsul
Promoție
înălţime74cm
lăţime120cm
adâncime120cm
/
VEDEȚI MAI MULTE PRODUSE

Abonați-vă!

coupon

Înscrieți-vă la buletinul nostru de știri și veți primi o reducere de 28 Lei * pentru următoarea comandă mai mare decât 450 Lei.

Nu se aplică produselor Outlet, Lichidare sau Promoții Speciale. Numai comenzi online. Nu este valabil pentru profesioniști sau magazine.

Multumim pentru înregistrare. În câteva minute, veți primi un e-mail pentru a obține o reducere.

Verificați dosarul Spam din e-mailul dvs. dacă nu primiți nimic.

Valoraciones